pencil marker phone phone arrow-right location house envelope mobile

Alert Senior Härnösand
0611-35 43 36

Våren är här. Dags att tvätta altanen!

Vad kan vi hjälpa dig med?

Att tvätta altanen är en viktig del av underhåll och renhållning av ditt hem. Här är en steg-för-steg-guide för att hjälpa dig att tvätta din altan:

Material du behöver:

  • En trädgårdsslang eller en hink med vatten
  • Borste eller skurborste
  • Ättika eller såpa
  • Sopskyffla eller kvast
  • En mjuk trasa eller svamp

Steg 1: Rensa bort skräp och löv från altanen med hjälp av sopskyffla eller kvast. Detta gör du för att rengöra ytan på altanen från löv och annat skräp.

Steg 2: Använd trädgårdsslangen eller hinken med vatten för att blötlägga altanen. Detta kommer att ta bort smuts och damm från ytan på altanen.

Steg 3: Applicera antingen ättika eller såpa på ytan på altanen. Om du använder ättika, blanda en del ättika med en del vatten i en sprayflaska och spraya på altanen. Låt det sitta i cirka 10 minuter. Om du använder såpa, blanda en del såpa med tio delar vatten i en hink.

Steg 4: Använd borsten eller skurborsten för att skrubba ytan på altanen. Skrubba extra noggrant på områden med fläckar eller smuts.

Steg 5: Skölj av ytan på altanen med trädgårdsslangen eller hinken med vatten tills allt rengöringsmedel är borta.

Steg 6: Torka av ytan på altanen med en mjuk trasa eller svamp för att ta bort eventuella rester av smuts eller rengöringsmedel.

Tips: Om du har en träaltan bör du vara extra försiktig när du använder rengöringsmedel eftersom det kan skada träet. Använd istället ljummet vatten och en mild tvål eller trädgårdssåpa.

Vi på Alertsenior erbjuder också trädgårdstjänster för att hjälpa till med underhåll av din trädgård. Vi kan hjälpa till med allt från gräsklippning och beskärning av buskar till ogräsrensning och plantering. Tveka inte att höra av dig till oss om du behöver hjälp med diverse trädgårdstjänster. Vi finns här för att göra ditt liv enklare.

Alert Senior Härnösand i sociala medier

Möt, följ och samtala med oss i sociala medier.

Integritetspolicy

Alert Senior i Västerås AB värnar om din integritet. Vi vill att du som franchisetagare, medarbetare, leverantör eller kund ska kunna känna dig trygg när du uppger dina personuppgifter till oss.

Läs mer