• Trädbeskärning
  • Klippning enligt JAS-metoden
  • Klippa och beskära buskar
  • Trädgårdsskötsel

Att beskära och klippa träd är lite av en konst – en konst som våra duktiga seniorer behärskar tack vare många års erfarenhet. Hör av dig till oss så berättar vi mer om hur vi kan trädbeskära och göra fint i just din trädgård.

Det är många saker som spelar in när du ska avgöra vilken tid som är bäst att beskära dina träd och växter. Vilket sorts träd eller växt är det? Hur mår växten? Vad är syftet med beskärningen? Hur stort är snittet och hur stor är kronan? Kort sagt är det viktiga inte exakt när du beskär, utan att det utförs på rätt sätt.

Det finns olika läror om vilken tid som är bäst för att beskära träd och växter. Många anser att JAS-metoden (juli, augusti, september) är den bästa och att träden återhämtar sig bättre och snabbare än om man skulle beskära och klippa under tidig sommar. Enligt JAS-metoden beskär man träden under den tid då de bäst klarar av att läka efter en ordentlig klippning. Under dessa tre månader är träden nämligen som starkast och har som mest energi.

Faktum är att det går att beskära träd under större delen av året, bara det inte är för kallt. Kärnfrukter, såsom äpplen och päron, kan med fördel beskäras på sen vinter eller tidig vår. Även sommar- och höstblommande prydnadsväxter kan beskäras tidigt på året. När det är varmare än -10 grader, innan saven börjar stiga, går det utmärkt att beskära dessa växter.

Våra erfarna medarbetare utför trädbeskärning under såväl tidig vår som under JAS-perioden, och rådgör gärna vilken tid dina träd och växter mår bäst av att beskäras.

Hör av dig till oss så berättar vi gärna mer om våra tillvägagångssätt. Under ett personligt besök tar vi fram ett förslag som passar just dig och din trädgård för bästa möjliga trädbeskärning. Alert Seniors medarbetare kan du med trygghet anlita när du vill ta fram trädgårdens bästa sidor!

Nöjd kund-garanti

Vi erbjuder 100% nöjd kund garanti på alla utförda arbeten.

Läs mer