pencil marker phone phone arrow-right location house envelope mobile

ROT-avdraget höjs tillfälligt till 75.000 kronor

Vad kan vi hjälpa dig med?

Riksdagen har beslutat att taket för ROT-avdrag höjs tillfälligt från den 1 juli till 31 december 2024. Det innebär att du kan få upp till 75.000 kronor i ROT-avdrag, om du har tillräckligt mycket skatt att räkna av reduktionen mot.

Betalningsdatumet styr din skattereduktion: För arbeten som du betalar före den 1 juli får du max 50.000 kronor i ROT-avdrag. Senare betalningar baseras på det nya beloppet.

Sammanlagt kan alltså du som privatperson få upp till 150 000 kronor i skatteavdrag för ROT- och RUT-arbete under kalenderåret 2024.

För mer information hänvisar vi dig till skatteverkets hemsida.

Så fungerar ROT och RUT

Du kan få ROT- och RUT-avdrag för arbetskostnad. Material- och resekostnader i samband med arbetet ger däremot inte rätt till ROT- och RUT-avdrag.

Läs mer om ROT- och RUT-avdrag

Om Alert Senior

Alert Senior är ett bemanningsföretag som anlitar pensionärer för att utföra hushållsnära tjänster med ROT-och RUT-avdrag samt bemanna uppdrag hos företag. Företaget startade 2014 och finns idag representerat via franchisetagare på flera orter i landet.

Läs mer

Integritetspolicy

Alert Senior i Västerås AB värnar om din integritet. Vi vill att du som franchisetagare, medarbetare, leverantör eller kund ska kunna känna dig trygg när du uppger dina personuppgifter till oss.

Läs mer